Tanévkezdésre hegyezem a ceruzámat...

A figyelmes olvasó észrevehette, hogy az imént újra élesítettem néhány korábban inaktivált bejegyzést, egész pontosan a 34.-től (2017. február 2.) a 44.-ig (2017. február 14.) terjedő epizódokat. Ezek ugyebár (többek között) Dr. Resperger István ezredesnek, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetbiztonsági Intézete igazgatójának és Dr. Béres János vezérőrnagynak, az NKE címzetes egyetemi tanárának, egyben a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat akkori főigazgató-helyettesének (ma már főigazgatójának) egyetemi jegyzetekben megjelent tanulmányait kritizálták, nem éppen "kesztyűs kézzel", de abszolút tárgyilagosan, megállapítva, hogy az intézetigazgató úrnak enyhén szólva fogalma sincs arról a szakterületről, amit vezet, a vezérőrnagy úr pedig nemes egyszerűséggel kimondva plagizált, magyarul lopott (más tollával ékeskedett, azt is elég halványan).

A negyvenegyedik bejegyzésben (2017. február 10.) a kedves Európai Uniónak mondtunk köszönetet azért, hogy pályázati pénzek bőkezű osztogatásával támogatta olyan egyetemi jegyzetnek álcázott propaganda-kiadványok megjelentetését és terjesztését, amelyek az állami alkalmazottak, köztük a nemzetbiztonsági tisztek, és általában az egész magyar társadalom megfélemlítését, a titkosszolgálatok lejárató, provokációs, felforgató és fizikai atrocitásokat ("likvidálásokat") is magában foglaló tevékenységekre való korlátlan jogosultságainak mítoszát terjesztik.

Az említett bejegyzéseket két hónap elmúltával azért inaktiváltam, mert Béres tábornok nevében a lakájai megfenyegettek, hogy ellenem, a családom, sőt még a barátaim ellen is egzisztenciális megtorló intézkedéseket alkalmaznak. Gondoltam, jobb a békesség, lásd a hetvenkettedik epizódot Nemzetbiztonsági Csernobil néven 2017. április 23-án. Tekintettel arra, hogy ezen fenyegetések nagy részét az elkövetők már beváltották, nincs különösebb okom arra, hogy továbbra is visszatartsam magam.

Az elemző vénával megáldott "vájt fülű" olvasó talán azt az értékelést is leszűri (helyesen) a fentiekből, hogy a következő nyílt levél címzettje az NKE új rektora, Dr. Koltay András lesz. Ezt megerősítem. Már rágom a tollamat (hegyezem a billentyűzetet), fogalmazgatom a szöveget. Amint kész vagyok, jelentkezem.

Naiv Balfácán, alias Rácz Lajos